P3000

PINTRO P3000 is de grootste telg onder de semiautomatische brochettemachines. Ideaal voor seizoensgebonden grootindustriële productieaantallen tot 24.000 spiesen per shift. Centraal staat het ambachtelijke uitzicht van de brochette, constante kwaliteit, ergonomie en productiviteit.
 • 3000 satés per uur
 • Artisanaal uitzicht behouden
 • Ergonomisch en hygiënisch
 • Alle satés / spiesen / brochettes zijn egaal
Demonstratie aanvragen

Eigenschappen

 • Nominale capaciteit: 3000 satés per uur
 • Aantal operatoren: 1 operator + maximaal 10 vullers
 • Gewicht brochette: 5 gr tot 350 gr
 • Lengte stok: 150 tot 350 mm, diameter 3 tot 6 mm
 • Soort stok: hout & bamboe (rond)
 • Soort brochette: saté, sjasliek, brochette, spies van vlees, gevogelte, vis, groenten, fruit, snoep…
 • Monitoring op afstand: De PINTRO P3000 kan verbinding maken met het netwerk (via ethernet kabel). Dit stelt u in staat om live vanop afstand de werking te monitoren. U kan via uw PC real-time het werkritme opvolgen; de huidige capaciteit, het aantal gemaakte spiesen vandaag en het totaal aantal cycli van de machine. Ook eventuele foutmeldingenzijn direct zichtbaar.
 • Reiniging: De machine is zo opgebouwd dat men makkelijk kan reinigen. De onderdelen zijn zoveel mogelijk IP69K clean design en dus ook geschikt voor koude en vochtige omgeving.

Snel en veilig werken

Bij de ontwikkeling van deze machine is rekening gehouden met een zo hoog mogelijke capaciteit, een ergonomische, aangename en veilige werkwijze voor de operatoren, eenvoudige omstelling voor het maken van andere brochettes en uiteraard met het ambachtelijk eindresultaat van de brochette.

Twee hoofdposten worden bezet door enerzijds de operator van de machine en anderzijds een team dat de mallen vult met ingrediënten.

1 operator haalt de gevormde brochettes uit de installatie en zorgt voor een visuele eindcontrole. Een aantal “vullers” bevoorraden de mallen met de ingrediënten. Dit aantal vullers is afhankelijk van de hoeveelheid en verscheidenheid van de verschillende componenten van de brochette. De installatie biedt plaats voor maximum 10 vullers.

Er zijn handige vultorens voorzien zodat de vullers zo weinig mogelijk bewegingen moeten doen. De vultorens hebben een ruimte autonomie.

De HMI display en haar menu zorgen voor een eenvoudige bediening om bv. een ander type brochette te maken; met instructies en andere relevante informatie zoals bv. de productiviteit.

Onze P3000 brochettemachine in actie zien? Tijdens een demonstratie in onze demoruimte kan je de werking en alle voordelen van de machine ontdekken.

Demonstratie boeken
Presentatie video
Productie video

Eindproduct

Vlees, vis, groenten, fruit, … de PINTRO P3000 spietst het allemaal.
 • Alle satés / spiesen / brochettes zijn egaal
 • Ambachtelijk uitzicht
 • Tussenafstand zelf kiezen
 • Aantal componenten zelf kiezen
Demonstratie aanvragen
Richtprijs ontvangen

De voordelen van de halfautomatische P3000

Met de PINTRO satémachines rijgt u eenvoudig, snel en hygiënisch producten op een spies, zonder in te boeten aan het ambachtelijk uitzicht van de saté, brochette of sjasliek. PINTRO satémachines bieden een oplossing voor zowel de kleinere en middelgrote ondernemingen als voor de industrie. Vlees, gevogelte, vis, groenten, fruit, snoep… de PINTRO P3000 brochettemachine spietst het allemaal.
Het principe van het apparaat is een wereldwijd gepatenteerd idee dat kwam van een slager die op grote schaal sjasliks maakte en zijn tijd heeft gewijd aan het zoeken naar een oplossing voor het efficiënter produceren van brochettes, zonder in te moeten boeten aan het artisanale karakter ervan. In 2007 riep hij de hulp in van SMO om het toestel verder te ontwikkelen tot een marktklaar product.
PINTRO machines PINTRO P3000 1
Ergonomisch
PINTRO machines PINTRO P3000 2
Artisanaal
PINTRO machines PINTRO P3000 3
Hygiënisch
PINTRO machines PINTRO P3000 4
Efficiënt
PINTRO machines PINTRO P3000 5
Veelzijdig
PINTRO machines PINTRO P3000 6
Veilig
PINTRO kippenbrochette manuele machine
worstjes saté
visbrochette
varkensbrochette
saté rund

Bekijk ook onze andere (half-) automatische spiesmachines,
de halfautomatische P1000 en de volautomatische Pick & Skewer

Ontvang een gratis brochure.