Innovatief familiebedrijf

Onder de merknaam PINTRO ontwerpt, produceert en verkoopt SMO bv machines voor de voedingsindustrie. PINTRO bouwt zowel machines in serie als op maat van de klant. Haar cliënteel bestaat uit zowel kleine ondernemingen als grootindustriële productiebedrijven.

PINTRO is specialist in brochette- of spiesmachines, hamburger- en gehaktballenvormers. Het moederbedrijf SMO is gespecialiseerd in machinebouw op maat.

De combinatie van het studiebureau, de werkateliers en het commercieel team onder één dak zorgt ervoor dat er zeer kort op de bal gespeeld kan worden. Een sterk team van een 50-tal gemotiveerde medewerkers staat dagelijks klaar om producten van de beste kwaliteit af te leveren, goede service  voor- en na verkoop te bieden en zo voor een succesvolle langetermijnrelatie te zorgen.

PINTRO SMO groepsfoto team
PINTRO is specialist in brochette- of spiesmachines, hamburger- en gehaktballenvormers. Het moederbedrijf SMO is gespecialiseerd in machinebouw op maat. De combinatie van het studiebureau, de werkateliers en het commercieel team onder één dak zorgt ervoor dat er zeer kort op de bal gespeeld kan worden. Een sterk team van een 50-tal gemotiveerde medewerkers staat dagelijks klaar om producten van de beste kwaliteit af te leveren, goede service voor- en na verkoop te bieden en zo voor een succesvolle langetermijnrelatie te zorgen.

Sander Mollet startte in 2002 zijn zaak SMO op. Al snel bleek dat hij versterking nodig had. In nog geen 2 decennia kwamen er bijna 50 mensen bij, waaronder Sanders broer Lode (medezaakvoerder), zijn mama Greet en papa Jos.

De constant uitdagende (nieuwe) projecten in combinatie met de familiale omgeving zorgen voor een aangename werksfeer en houden elke werknemer gemotiveerd om elke dag opnieuw top werk af te leveren!

Waar de focus initieel bij machinebouw op maat lag, winnen de eigen producten meer en meer aan belang. Op vandaag zijn er een aantal volwaardige ‘merken’ met elk haar eigen verantwoordelijke(n). Een aantal van deze eigen merken zijn PINTRO, WIWAM, GreenGen en FleXiever. Sander investeerde jaren in deze – zeer diverse – eigen afdelingen, en dit werpt haar vruchten af.

Waarom kiezen voor PINTRO?

Eigen studiebureau met specialisten op elk vlak

Ons studiebureau bestaat uit een jong en gemotiveerd team dat door continue bijscholing op de hoogte is van de allerlaatste technieken.

Ingenieurs en technisch tekenaars

De afdeling ingenieurs en technisch tekenaars zorgt voor de ontwikkeling en uitwerking van een concept dat in samenspraak met de klant tot stand komt. Voor de voedingsindustrie wordt steeds rekening gehouden met de hoge eisen op gebied van hygiëne, veiligheid en ergonomie.

Elektriciteit

Voor de afdeling elektriciteit bestaan, dankzij haar jarenlange ervaring, nog maar weinig geheimen. Het ontwerpen van de elektrische kast, de invulling en uitwerking gebeuren volledig intern.

Automatisering en programmatie

In de afdeling automatisering en programmatie wordt voortdurend gestreefd naar een optimaal gebruiksgemak voor de eindklant. Zowel de werking van de machine als de interface voor de eindgebruiker worden volledig intern geprogrammeerd.

PINTRO programmeur aan het werk
PINTRO lasser aan het werk

Eigen ateliers uitgerust met modern machinepark

We beschikken over 2 ruime ateliers met meerdere draai- en freesbanken, laser en plooimachines. In een tweede atelier kunnen we metaal verzagen en hebben we onze lasposten. Daarnaast beschikken we ook over een eigen wagenpark.

Eigen vakbekwame monteurs en technische installateurs

Voor ons team monteurs en installateurs is geen enkel werk te complex! Zij installeren en stellen uw installatie tot het laatste puntje af. Ook na de installatie blijven zij de service onderhouden met bijvoorbeeld periodiek onderhoud aan de machines.
Installatie PINTRO machine
PINTRO service training en installatie

Eigen commercieel team met vlotte bediening in elke taal

Onze meertalige dienst voor en na verkoop zorgt voor een professionele opvolging van al uw vragen. Indien gewenst komen wij naar u toe voor een demonstratie en/of bespreking van uw project. De logistieke afdeling zorgt op haar beurt voor nationale en internationale zendingen en bijhorende afhandeling.

PINTRO geschiedenis

2002

Oprichting SMO

Oprichting SMO

Sander Mollet richt zijn eigen bedrijf op.

2007

Idee brochettemachine

Leo Bertens – slager van beroep – legt zijn idee om op een efficiënte en ergonomische manier artisanale brochettes en spiesen te maken voor aan SMO, waarbij de foto’s links de eerste ontwerpen waren.

2010

2010 eerste manuele PINTRO

Eerste type manuele PINTRO testklaar

Het eerste type manuele PINTRO is testklaar en wordt voorgesteld en gedemonstreerd bij een aantal grote potentiële klanten. Al snel wordt duidelijk dat er nog wat aan de omvang en ergonomie van het toestel moet gebeuren.

2012

2009 PINTRO eerste logo

Creatie merknaam PINTRO

Creatie van de geregistreerde merknaam PINTRO welke afgeleid is uit het Engelse ‘pin throughvrij vertaald ‘doorprikken’.

2012

Voorstelling ``PINTRO mini`` en hamburgervormer

Voorstelling van “PINTRO MINI”, een “table top” manuele brochette- en spies machine. Deze wordt in de eerste twee jaar wereldwijd in meer dan 20 landen verdeeld.

Op vraag van onze Belgische distributeur ontwikkelt SMO een hamburgervormer, de huidige PINTRO HBF 700.

2013

2013 manuele spiesmachines

Huidige manuele machines op de markt

Huidige PINTRO P160, P480 en P720 worden in de markt gezet. Toen respectievelijk PINTRO Butcher, PINTRO Compact en PINTRO PRO genaamd.

2014

2014 P1000 ontwikkeling

Versterking commercieel team & ontwikkeling halfautomatische P1000

Versterking van het commercieel team.

Start van de ontwikkeling van de halfautomatische PINTRO P1000

2015

Ontwikkeling gehaktballenvormer & nieuwe frisse look PINTRO

Ontwikkeling PINTRO’s gehaktballenvormer (MBF 50).

PINTRO krijgt een nieuwe, frisse look.

2016

Eerste stappen in robotisering

Eerste stappen in robotisering, ontwikkeling van PINTRO Pick & Place.

2018

Doorontwikkeling bovenstaande robotisatie

Verdere doorontwikkeling van bovenstaande heeft geleid tot de voorstelling van de volautomatische brochettemachine Pick & Skewer

2019

2019 halfautomatische P3000

Doorontwikkeling van P1000 tot P3000

2020

2020 cleanroom - testruimte

Koelruimte / cleanroom

Ingebruikname nieuwe koelruimte / clean room van > 100m² voor demonstraties en testen in waarheidsgetrouwe omgeving

20...

20... PINTRO toekomst

Innovatie is de rode draad

Innovatie is de rode draad doorheen onze tijdlijn. Deze stimulans voor innoveren is mede gedreven door de input van tevreden klanten die ons vandaag vertrouwen en geloven in ons kunnen.

Wij willen onze klanten dan ook bedanken voor het jarenlange vertrouwen dat zij in ons stellen!

PINTRO HQ

Nieuwendorpe 14, 9900 Eeklo+32 9 224 91 01info@pintro.be

Openingsuren

Maandag-Vrijdag08:00 - 17:00