fbpx

PINTRO in de pers

PINTRO Pick & Skewer automatische brochettemachine

Onze PINTRO Pick & Skewer was niet alleen op sociale media een hit, ook in verschillende internationale vakbladen werd er lustig geschreven over deze nieuwe ontwikkeling.

Lees hier de verschillende artikels in de verschillende talen.

Onderaan kunt u ook nog eens het volledige persbericht lezen.

Persbericht

PINTRO lanceert ‘s werelds eerste volautomatische brochettemachine

Machinebouwer SMO brengt gloednieuwe en innovatieve PINTRO Pick & Skewer op de markt

Belgische machinebouwer SMO legt momenteel de laatste hand aan ’s werelds eerste volautomatisch spies- of brochettemachine. De machine wordt gelanceerd onder de reeds gevestigde merknaam PINTRO en wordt Pick & Skewer gedoopt. Dankzij deze machine kan één logistieke medewerker tot wel vierduizend satés van dertien componenten per uur produceren.

 

Innovatieve machine van 100% Belgische makelij

Na een jarenlange internationale ervaring in de wereld van manuele en halfautomatische spies-, saté- en brochettemachines waagt PINTRO zich aan het volledig automatiseren ervan. Drie jaar R&D leidt binnenkort tot de opstart van een eerste Pick & Skewer bij een belangrijke Europese speler.

De machine werd volledig ontwikkeld, geproduceerd en geprogrammeerd in eigen huis. Een knap staaltje Belgisch vakmanschap waarbij rendement, hygiëne, gebruiksvriendelijkheid en een kwalitatief eindresultaat centraal staan.

 

Tot 95% besparingen op personeelskosten

Er is slechts één logistieke medewerker nodig om één of meer installaties te bevoorraden van vlees, groenten en de spiesen. De machine produceert vervolgens tot een uur autonoom. Zo kan de operator drie tot vier installaties bevoorraden en tegelijk laten draaien. “Dat komt neer zo’n 4000 satés per uur en omgerekend een besparing van tot wel 95% van de personeelskosten”, licht Pieter Weyens, hoofd van de afdeling PINTRO, toe.

De Pick & Skewer is een technologisch hoogstandje waarbij het gebruiksgemak voor de operator centraal staat. Het visiesysteem in combinatie met een doordachte grijper zorgt ervoor dat elk ingrediënt op elk moment in de juiste richting op de spies komt. Er wordt ook rekening gehouden met de holle of bolle kant van de groente. Een slimme begeleiding zorgt daarnaast voor een eenvoudige en snelle receptwissel. Zowel op het bedieningspaneel van de machine als op de pc kan je de vooruitgang en eventuele meldingen eenvoudig opvolgen. Door de constante output van de machine is een productie dan ook makkelijk en efficiënt in te plannen.

Tot slot garandeert deze installatie een minimum aan contact tussen mens en ingrediënt. De zelfreinigende functie zorgt voor een automatische reiniging en ontsmetting op de meest cruciale plaatsen. Het resultaat? Een ambachtelijk eindproduct en een constante kwaliteit.

 

Over SMO en PINTRO

PINTRO is een merk van Belgische machinebouwer SMO, die onder deze merknaam machines voor de voedingsindustrie ontwerpt, produceert en verkoopt. Terwijl SMO gespecialiseerd is in machinebouw op maat, is PINTRO toegespitst op brochette- of spiesmachines, hamburger- en gehaktballen vormers.

Vraag een gratis richtprijs aan