Boucherie de la Sainte Baume, La Destrousse (FR)


“Dankzij de PINTRO hebben we nu weer plezier aan het maken van artisanale brochettes !”

Na de demonstratie van David Garcia van PINTRO waren we dadelijk overtuigd van de meerwaarde van de manuele brochettemachine.  Eindelijk een eenvoudig apparaat die ons helpt om sneller brochettes te produceren zonder in te boeten aan het ambachtelijk uitzicht van de brochette!

Wij hebben voorheen verschillende machines getest om artisanale brochettes te maken, maar PINTRO kwam er als beste uit!

Wij werken met 2 personen, één doet de voorbereiding, de ander maakt simultaan de brochettes met de PINTRO P480. Wij maken zo wel tot …. Brochettes/u.

Dankzij de PINTRO hebben we nu weer plezier aan het maken van artisanale brochettes !

Bugey Volailles, Oyonnax, Frankrijk


“Brochettes zien er heel mooi en smakelijk uit, ze zijn egaal en lijken net of ze met de hand werden gespietst”

Op heden gebruiken wij een PINTRO model P480. Wij zijn heel tevreden over het resultaat van de brochettes. Ze zien er heel mooi en smakelijk uit, ze zijn egaal en lijken net of ze met de hand werden gespietst. Wij maken tijdens het seizoen 700 à 800 kg spiesen per week.

Om onze capaciteit en efficiëntie nog te verhogen hebben we beslist om met de grote broer, PINTRO P720, te gaan werken. Momenteel werken wij met drie personen: twee personen die het voorbereidend werk doen en één persoon als operator. Voor ons was werken met de P480 al een grote tijdswinst, dit zal er alleen maar op vooruit gaan.

AD Delhaize, Berendrecht, België


“Wij waren op zoek naar een betere kwaliteit brochettes”

Aangezien brochettes maken een arbeidsintensief werk is en iets wat niet velen graag doen was ik genoodzaakt om de brochettes in het centraal depot te bestellen. Daar is er maar 1 kwaliteit. Ik wilde mijn klanten graag ook dezelfde kwaliteit van mijn andere producten garanderen. Sinds ik mijn brochettes met PINTRO maak kies ik zelf welke kwaliteit vlees we gebruiken voor de brochettes. Onze omzet brochettes is dan ook fors gestegen sinds het gebruik ervan.

Wij zochten ook een oplossing om op korte tijd veel brochettes te kunnen maken op korte tijdspanne, zonder te moeten inboeten aan kwaliteit ervan. In het barbecue seizoen is het niet altijd makkelijk om aan de vraag te kunnen voldoen. Ook al vragen we onze klanten tijdig te bestellen, regelmatig komen er nog last-minute bestellingen bij. Deze pieken kunnen we nu makkelijker opvangen dankzij PINTRO

Lees ook het volledige artikel ‘Meer omzet met PINTRO’

NV Vlaemynck, Veurne, België


“Hoe krijg je een satéstok door het hart van een maïskolf?”

Als leverancier van groenten werd me gevraagd om groentebrochettes te maken. Ik was op zoek naar een oplossing om harde producten die je met de hand onmogelijk kan rijgen op een stokje te steken. Ik stond voor een dilemma om de opdracht al dan niet aan te nemen. Mijn probleem was tweeledig, enerzijds zocht ik een oplossing om efficiënt en snel brochettes te kunnen maken, anderzijds een manier om het hart van de maïs op de stok te rijgen. Dit laatste is met de hand zo goed als onmogelijk. Tot we bij PINTRO terechtkwamen, die ons een oplossing bood voor beide problemen. Aangezien onze brochette afwijkt van vele andere heeft PINTRO voor ons voor een oplossing op maat gezorgd.

Gastronome Nueil, Nueil-les-Aubiers, Frankrijk


“Wij wilden een industriële capaciteitsverhoging, met behoud van ons artisanaal uitzicht van de brochette”

Brochettes of satés maken is een arbeidsintensief werk waarbij een grote kost de manuren zijn. Wij maken op industriële schaal brochettes, tijdens de zomermaanden 6 dagen per week, 8 uur per dag. Om competitief te blijven moest er een efficiënte oplossing gevonden worden. Na een zoektocht bleek PINTRO voor ons de beste oplossing te zijn. Wij hebben dankzij PINTRO nu een tijdswinst van 30%. Een betaalbare investering die zeer snel rendeert en we behouden het artisanaal aspect van de brochette.

Brabantland Catering, Elshout, Nederland


“Spiesen rijgen plezant maken is een uitdaging”

Met ons cateringbedrijf moeten wij op regelmatige basis grote aantallen kippesatés rijgen. Wij hebben een tijd getwijfeld om PINTRO al dan niet te gebruiken. We zagen er wel de voordelen van in, maar het bleef toch een fikse investering. We hebben toch de knoop doorgehakt, de twijfel was blijkbaar ongegrond! PINTRO lost al ons verwachtingen in!

Dufrais Boucher, Hamme-Mille, België


“Een betaalbare oplossing om aan de vraag van brochettes te kunnen voldoen”

Onze slagerij werkt op zon- en feestdagen. Het is essentieel om altijd een voorraad brochettes te hebben, zonder dat we op het einde van de dag met een groot overschot zitten. We zochten dus een oplossing om ‘a la minute’ snel brochettes te kunnen maken.
Vroeger maakten wij alle satés met de hand. Op drukke momenten konden we echter niet aan de vraag voldoen, met als gevolg dat we soms op zondag om 11u al zonder brochettes zaten. Met de aankoop van de PINTRO machine kwam daar verandering in. Nu maken we snel en makkelijk een extra voorraad brochettes en zitten we nooit meer zonder.

Slagerij Vincent, Neerwaasten, België


“Na het bekijken van het filmpje op jullie website, waren we vertrokken met de machine!”

Bedankt voor uw nazorg, we hebben de Pintro ontvangen en de verpakkingen waren nog in goede staat (is héél zeldzaam tegenwoordig), we hebben al brochettes gemaakt met behulp van de Pintro, eerst, was het even zoeken hoe het juist in zijn werk ging, vooral het instellen van de hoogte, en het toedienen van de stokjes met het groene onderdeel, maar na het bekijken van het filmpje op jullie website, dan waren we vertrokken en werkt alles naar behoren!!!

Restaurant We Grill, Londen, Engeland


“Jullie machine heeft de wereld van brochettes voor ons veranderd!”

Wij zijn uiterst tevreden met de PINTRO machine aangezien de resultaten zichtbaar beter zijn en bovendien gaat het dubbel zo snel dan wanneer je ze met de hand maakt. De machine is stevig, enorm gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. We vinden het leuk dat je het met vele ingrediënten kunt gebruiken, van hartig tot zoet, en je bekomt altijd hetzelfde resultaat. De PINTRO machine raden wij dan ook graag aan: het is een mooi apparaat, met een heel professionele look en het maakt je leven gewoon zo veel gemakkelijker! Jullie machine heeft de wereld van brochettes voor ons veranderd!

Slagerij E. Leclerc Atlantis, Saint-Herblain Cedex, France


“Nu kunnen we al 15 plateau’s van verschillende soorten brochettes aanbieden aan onze klanten, allemaal dankzij de P160!”

Wij waren heel blij onze nieuwe PINTRO P160 machine te ontvangen. Nadat de machine is toegekomen, zijn we er direct mee beginnen werken en na slechts een paar keer te proberen, was het rendement al duidelijk merkbaar. De P160 beantwoordt helemaal aan onze verwachtingen en de gemaakte brochettes zijn perfect. Wij zijn begonnen met een enkele plateau brochettes, maar nu kunnen we al 15 plateau’s van verschillende soorten brochettes aanbieden aan onze klanten, allemaal dankzij de P160!

Slachterij Jos en Roy Havermans, Wagenberg, Nederland


“Nu kunnen we de drukte aan: het mag zelfs drukker worden!”

De PINTRO satémachine heeft onze productiviteit enorm opgedreven! Vorig jaar kwamen er zo’n 8 personen per week langs, en dan nog konden we de drukte niet bijbenen.

Maar als we nu saté’s te kort komen, dan maken we gewoon gauw een paar bij op de PINTRO P720!

Waar we vroeger het werk moest verdelen over 2 dagen met telkens 4 personen, kunnen we nu alles op 1 dag maken!