PICK & SKEWER

PINTRO-Pick&Place

PINTRO’s Pick & Skewer is ’s werelds eerste machine die volautomatisch brochettes maakt. Slechts 1 logistiek persoon zorgt voor de bevoorrading van de volledige installatie. Bij meer complexe brochettes kan een extra persoon aangewezen zijn.

Capaciteit

1 robot kan per uur tot 3.000 componenten spietsen. Afhankelijk van de benodigde capaciteit kan één Pick & Skewer installatie tot wel 5 robots bevatten, welke resulteert in een totale capaciteit van 15.000 componenten per uur!

De installatie is ontwikkeld om meerdere shifts per dag te kunnen draaien.

Scope

Verschillende stoklengtes en verschillende types stok zoals ronde, bamboe Gun-Shape (vlaggenstokjes) en RVS kunnen in de machine gebruikt worden. Voor de houten- en vlaggenstokjes is een lader voorzien die de stokken automatisch selecteert en presenteert aan de robot.

Vlees, gevogelte, paprika, uien, spek, ananas, gedroogde vruchten,… Noem maar op, de Pick & Skewer detecteert en spietst het allemaal.

Werking

De Pick & Skewer installatie is de automatische brochettemachine met de allerhoogste productiviteit. In sommige gevallen is enkel een logistiek persoon nodig om de installatie te bevoorraden met ingrediënten.

De ingrediënten worden geleegd in een hopper, welke voor een buffer zorgt om het systeem gedurende een bepaalde tijd autonoom te laten werken.

De visie zorgt voor exacte positiebepaling van de ingrediënten en communiceert deze met de robot(s). De speciaal ontworpen software en grijpers zorgen voor een perfect ambachtelijk uitzicht en constante kwaliteit. (Bijvoorbeeld kan de grijper een stuk vlees in de lengte nemen en in dezelfde richting spietsen, en kan bijvoorbeeld gekozen worden om de uien enkel bol te spietsen.)

Eenmaal de brochette is afgewerkt wordt deze op een transportband gelegd en naar een centraal punt geëvacueerd.

Afhankelijk van het aantal verschillende en soort(en) componenten kan een extra operator nodig zijn.

De HMI display en haar menu zorgen voor een eenvoudige bediening om bv. een ander type brochette te maken; met instructies en andere relevante informatie zoals bv. de productiviteit.

Eindresultaat

Het gepatenteerde principe zorgt voor een perfect ambachtelijke brochette, elke keer opnieuw:

  • Het visiesysteem in combinatie met de unieke grijper zorgt dat elk stuk vlees in de lengte, centraal over de stok wordt gespietst. De grijper wordt steeds op maat ontworpen.
  • De groenten worden aangezogen en steeds centraal op de stok gespietst
  • De groenten en stok blijven hierdoor gevrijwaard van eventuele marinades en behouden zo hun vers uitzicht
  • Met grillige, ongelijke stukken heeft systeem geen enkel probleem. Wenst u de ui hol of bol te spietsen? Ook daar kan de installatie mee weg!
  • De brochettes worden naar één centraal punt afgevoerd