P3000

PINTRO P3000 is de grootste telg onder de semiautomatische brochettemachines. Ideaal voor seizoensgebonden grootindustriële productieaantallen tot 24.000 spiesen per shift. Centraal staat het ambachtelijke uitzicht van de brochette, constante kwaliteit, ergonomie en productiviteit.

Is uw productie van brochettes het volledige jaar door (en niet enkel seizoensgebonden), bekijk dan ook zeker onze Pick & Skewer systemen.

Capaciteit

De PINTRO P3000 heeft een maximum capaciteit van zo’n 3.000 brochettes of satés per uur.

De effectieve capaciteit wordt bepaald door het aantal ingrediënten en complexiteit van de brochette. Bij eenvoudige spiesen zonder veel componenten is de maximale capaciteit haalbaar.

Wenst u te weten hoeveel brochettes per uur u zou kunnen makken met PINTRO’s P3000? Stuur ons een mail met de details van de te maken brochette. Dan kunnen wij alvast een inschatting maken van voor u mogelijke productiecapaciteiten.

Scope

Verschillende lengtes ronde stokken van 100 tot 300mm kunnen in de machine gebruikt worden. Vlees, gevogelte, vis, paprika, uien, spek, ananas, gedroogde vruchten,… Noem maar op, de P3000 spietst het allemaal.

De machine maakt moeiteloos brochettes van 1 tot 16 componenten per stok.

Werking

Bij de ontwikkeling van deze machine is rekening gehouden met een zo hoog mogelijke capaciteit, een ergonomische, aangename en veilige werkwijze voor de operatoren, eenvoudige omstelling voor het maken van andere brochettes en uiteraard met het ambachtelijk eindresultaat van de brochette.

Twee hoofdposten worden bezet door enerzijds de operator van de machine en anderzijds een team dat de mallen vult met ingrediënten.

1 operator haalt de gevormde brochettes uit de installatie en zorgt voor een visuele eindcontrole. Een aantal “vullers” bevoorraden de mallen met de ingrediënten. Dit aantal vullers is afhankelijk van de hoeveelheid en verscheidenheid van de verschillende componenten van de brochette. De installatie biedt plaats voor maximum 10 vullers.

Er zijn handige vultorens voorzien zodat de vullers zo weinig mogelijk bewegingen moeten doen en die een ruime autonomie.

De HMI display en haar menu zorgen voor een eenvoudige bediening om bv. een ander type brochette te maken; met instructies en andere relevante informatie zoals bv. de productiviteit.

Eindresultaat

Het gepatenteerde principe resulteren in een ambachtelijke brochette, elke keer opnieuw:

  • Het unieke systeem zorgt dat de stukken vlees en groenten steeds centraal op de stok gespietst worden
  • De groenten en stok blijven hierdoor gevrijwaard van eventuele marinades en behouden zo hun vers uitzicht
  • Ongeacht de bedienaar, een constante kwaliteit en egale brochettes gegarandeerd