Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen door klanten i.v.m. de manuele brochettemachines. Nog meer informatie nodig? Contacteer ons vrijblijvend!

Welk voltage is nodig voor de PINTRO-apparaten?

PINTRO is 100% mechanisch. Elektriciteit komt er helemaal niet aan te pas.

Zijn de PINTRO-apparaten CE-gekeurd?

PINTRO draagt de CE-markering, en is dus in overeenstemming met de Europese regelgeving. PINTRO voldoet aan alle veiligheidscriteria waaraan machines dienen te voldoen. (De machinerichtlijn (2006/42/EG)). De benodigde certificaten worden steeds meegeleverd bij de toestellen.

Zijn de PINTRO-apparaten gekeurd voor gebruik bij voeding?

De machines bestaan hoofdzakelijk uit HDPE en RVS en mogen dus in contact komen met voeding. De benodigde certificaten worden steeds meegeleverd bij de toestellen. Hetzelfde geldt voor de producthouders.

Wat voor onderhoud hebben deze machines nodig?

De machines en producthouders moeten na elk gebruik gereinigd worden. Dat kan in een (industriële) afwasmachine of met de hogedrukreiniger. Verder hoeft het apparaat geen speciaal onderhoud zoals olie of andere.

Kan ik een opleiding krijgen?

Opleidingen en integratie op de werkvloer is mogelijk. U kunt tegen een dagtarief gebruik maken van de diensten van PINTRO voor een opleiding of integratie in uw bedrijf. Zo maakt u van bij het begin optimaal gebruik van het PINTRO-spiesapparaat en kunt u zonder veel tijdverlies aan de slag. Een correcte en bedachte integratie en organisatie van PINTRO binnen uw industrieel bedrijf dragen bij tot een nog hoger rendement. Wij staan u graag bij voor advies op maat.

Welke spiesen, brochettes of satés kan ik allemaal maken met PINTRO?

Zo goed als elke spies die je met de hand kan spietsen, kan je met PINTRO ook. Bepaalde harde producten zoals maïs, die je bijna niet met de hand gespietst krijgt, kan je met PINTRO wel! Vlees, gevogelte, vis, groenten, fruit, snoep… Noem maar op!

Welke spiesen, brochettes of satés kan ik NIET maken met PINTRO?

PINTRO besteedt veel aandacht aan het eindresultaat van de shaslick of brochette, namelijk het ambachtelijke uitzicht. Dat principe maakt het niet mogelijk om bijvoorbeeld een enkel lang stuk op een spies te steken. Eigen aan PINTRO is dat het verschillende blokjes of stukjes op de stok rijgt.

Hoeveel stukjes kunnen er op een stokje met PINTRO?

Afhankelijk van de grootte van de stukjes en lengte van de stok kunnen er 1 tot 20 stukjes op.

Kan ik verschillende soorten brochettes maken met eenzelfde machine?

De producthouders zijn bepalend voor het resultaat of de soort brochette en niet de machine. Afhankelijk van de grootte en type van de stukken zijn er verschillende producthouders verkrijgbaar. Er zijn standaard producthouders met ronde holtes, die zijn voor de meeste producten geschikt. Er zijn ook speciale houders voor bijvoorbeeld scampi’s, mini-chipolata’s en andere.

Wat met marinades, kan dat ook met PINTRO?

Dat kan perfect met PINTRO. We raden dan wel aan om met 2 personen te werken. 1 persoon vult de producthouders met het gemarineerd vlees, en de andere werkt aan PINTRO. Zo wordt het apparaat niet te smerig, en blijven ook de stokjes proper.

Ik wil een apparaat proberen, is dat mogelijk?

Wij hebben een demonstratieruimte ter beschikking. U kan steeds met uw eigen producten tot bij ons komen voor een test.

Wat als er iets kapot gaat aan de machine?

PINTRO geeft standaard 12 maanden fabrieksgarantie op haar toestellen. Uiteraard hebben wij ook steeds daarna een technisch team ter beschikking. Aangezien het een 100% mechanisch apparaat is dat zeer robuust is gebouwd kunnen wij u verzekeren dat er weinig fout kan gaan. U kunt ons steeds contacteren via de ‘support pagina’ voor verdere vragen daaromtrent.

Welk model PINTRO is voor mij het meest geschikt?

Als u na het bezoek van de productpagina nog niet goed weet welk type het beste bij uw noden aansluit, contacteer ons dan via de contactpagina voor verder advies.

Hoeveel mensen zijn er nodig om met PINTRO te werken?

In principe kan 1 persoon elk type PINTRO bedienen. Afhankelijk van het type PINTRO kunnen 1 tot 3 extra personen worden ingezet voor het voorbereiden van de producthouders. In dat geval leggen die personen de ingrediënten in de producthouders zodanig dat de persoon die met het PINTRO apparaat werkt constant bevoorraad wordt en zo non-stop kan doorwerken. Op die manier wordt de capaciteit van het apparaat optimaal benut.

Ik produceer slechts een paar honderd satés per week, is PINTRO interessant?

PINTRO heeft zo veel voordelen die ook voor de kleinere ondernemer zeer interessant zijn.

PINTRO voor industriële toepassingen?

PINTRO heeft haar plaats al gevonden in meerdere industrieën die op grote schaal brochettes en shaslick produceren. Neem contact met ons op voor meer informatie of bij twijfel. Vraag naar onze voorwaarden rond huur – koopoptie met opleiding.

Volautomatische spiesrijgmachine

R&D en innovatie dragen wij hoog in het vaandel en uiteraard springen wij mee in de boot van het (semi-) automatisch maken van satés, brochettes en shaslick. Wij werken steeds aan verbeteringen en verdere, meer doorgedreven automatisering. Schrijf u alvast in op ‘onze nieuwsbrief’ als ook u verder op de hoogte wenst gehouden te worden van onze verdere ontwikkelingen…

Waar worden deze apparaten gemaakt?

De uitvinding, ontwikkeling en assemblage gebeuren volledig op Belgische bodem bij de firma SMO.

Ik vind hier geen antwoord op mijn vraag…

Hebt u nog vragen, maar vindt u hier geen antwoord, ga dan naar de contactpagina en laat het ons weten.