MANUELE BROCHETTENMACHINE

Met de manuele PINTRO satémachines rijgt u eenvoudig, snel en hygiënisch producten op een spies, zonder in te boeten aan het ambachtelijk uitzicht van de saté, brochette of sjasliek. PINTRO heeft een oplossing voor zowel de kleinere en middelgrote ondernemingen als voor de industrie. Vlees, gevogelte, vis, groenten, fruit, snoep… De PINTRO satémachine spietst het allemaal.

Het principe van de manuele apparaten is een wereldwijd gepatenteerd idee dat kwam van een slager die op grote schaal sjasliks maakte en zijn tijd heeft gewijd aan het zoeken naar een oplossing voor het efficiënter produceren van brochettes, zonder in te moeten boeten aan het artisanale karakter ervan. In 2007 riep hij de hulp in van SMO om het toestel verder te ontwikkelen tot een marktklaar product.

Na een aantal jaar van R&D is PINTRO uiteindelijk in 2011 van start gegaan met het succesvol commercialiseren van het product. Vandaag gebruiken ondernemingen over de hele wereld de PINTRO, en dat met positieve ervaringen.

Sinds 2016 is er ook een automatische versie van de satémachine.

Veelgestelde vragen | Reacties van gebruikers | Vraag een demonstratie aan | Richtprijzen

Pintro-160-m

PINTRO P160

De P160 is gemaakt op maat van slagers of andere bedrijven die op kleinere schaal brochettes, satés of shaslicks maken. Het toestel is bedoeld voor 1 à 3 productiemomenten per week vanaf 30 brochettes per keer.

Technisch
CE-gekeurd, gemaakt van voedselveilige materialen (hoofdzakelijk RVS en PE).

Afmeting (L x B x H)
399 x 300 x 390 mm

Gewicht
9 kg

Nominale capaciteit
Tot 160 brochettes per uur

Aantal operatoren
1 – 2

Meer over PINTRO P160

Pintro-480-m

PINTRO P480

De P480 is geschikt voor gebruik in supermarkten, cateringbedrijven, horeca, kantines, grootkeukens, party services, …. Het toestel is goed voor een productie van een paar honderd brochettes per dag.

Technisch
CE-gekeurd, gemaakt van voedselveilige materialen (hoofdzakelijk RVS en PE).

Afmeting (L x B x H)
404 x 486 x 542 mm

Gewicht
18 kg

Nominale capaciteit
Tot 480 brochettes per uur

Aantal operatoren
1 – 3

Meer over PINTRO P480

Pintro-720-m

PINTRO P720

De P720 is een oplossing voor industriële, grote en middelgrote vleesverwerkende bedrijven, cateringbedrijven en leveranciers van brochettes aan de snack- en voedingsindustrie. Dit toestel is geschik om dagelijks een paar duizend satés te maken.

Technisch
CE-gekeurd, gemaakt van voedselveilige materialen (hoofdzakelijk RVS en PE).

Afmeting (L x B x H)
701 x 423 x 543 mm

Gewicht
22 kg

Nominale capaciteit
Tot 720 brochettes per uur

Aantal operatoren
1 – 4

Meer over PINTRO P720

Voordelen van de manuele brochettemachine

TIJDSBESPAREND

Door haar efficiënte werking en gemakkelijke bediening bezorgt PINTRO u een aanzienlijke tijdswinst

Afhankelijk van het soort brochette of saté produceert u met PINTRO tot twee keer sneller dan met manuele arbeid. Het ergonomische aspect –zoals onder beschreven- zorgt er ook voor dat het productieritme langer kan worden aangehouden.

AMBACHTELIJK & EGAAL PRODUCT

Artisanaal en handgemaakt uitzicht van de brochette

Het gepatenteerde werkingsprincipe zorgt ervoor dat de brochettes er artisanaal blijven uitzien. Het resultaat lijkt alsof de spiezen gewoon met de hand werden geregen.Ook al zijn de stukken onregelmatig van vorm en gewicht, PINTRO zorgt ervoor dat de stukken steeds mooi centraal op de stok zitten.

Alle geproduceerde satés zien er hetzelfde uit

Naast het feit dat het resultaat van de saté ambachtelijk oogt zien ze er allemaal egaal uit. Verschillende mensen maken bij het manueel produceren verschillende satés. De stukken zitten niet allemaal op de zelfde plaats op de stok en de stukken vlees worden niet even dicht op elkaar gedrukt. Dat is menselijk. Met het PINTRO-concept worden die zaken bepaald door de machine en het type product-tray, wat leidt tot uniforme reeksen van satés.

VEILIG

PINTRO is uitsluitend mechanisch

Er komt geen elektriciteit aan te pas. Bij veel automatische machines in een natte omgeving komen er vroeg of laat elekrische pannes wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Bij een stroomuitval kunnen PINTRO-bedieners veilig doorwerken.

Men kan zich niet meer in de vingers prikken

Bij het langdurig maken van satés vermindert de concentratie en wordt er soms eens in de hand of vingers geprikt. Dat is niet alleen vervelend en pijnlijk maar ook niet hygiënisch. Het design van de PINTRO verhelpt dat risico.

ERGONOMISCH

Werkritme is langer vol te houden

Een groot voordeel van het PINTRO-concept is de ergonomie. Elke bewerking die moet gebeuren is ergonomisch getest en leidt tot langere uithouding van het werkritme.

Aangenamer werken

Het is een stuk aangenamer werken met het toestel dan met de hand stukjes op een stokje rijgen. Dat resulteert meteen ook in een grotere motivatie van de werkkracht.

HYGIËNISCH

Men kan niet meer in de vingers prikken

Bij het langdurig maken van satés vermindert de concentratie en wordt er wel eens in de hand of vingers geprikt. Dat is niet alleen vervelend en pijnlijk maar ook niet hygiënisch.

Vlees en groenten worden minder gemanipuleerd

Doordat de ingrediënten in producthouders worden gelegd is er veel minder manueel contact met de ingrediënten en worden die ook veel minder gekneed en gekneusd.

Stokjes en groenten blijven proper bij werken met marinade

Van zodra de PINTRO met meer dan één persoon gebruikt wordt, komt de operator niet meer in aanraking met het vlees en de groenten. Daardoor worden de stokjes en groenten niet bevuild met bijvoorbeeld marinade.